torsdag 14 augusti 2008

Chili con carne

Ca 4 portioner
Ev. 1 gul lök
500 gram nötfärs
2 msk olja
Lite chili
½ - 1 tsk paprikapulver
1-2 msk soja
Svartpeppar, salt
400 g passerade tomater eller hela tomater
Ca 440 g vita bönor i tomatsås


Tid: ca 30 minuter

Om du väljer att ha lök i, skala och hacka den.
Använd gärna gjutjärnsgryta. Bryn färsen i oljan tills den fått fin färg. Blanda ner löken så att den för stekas lite mjuk.
Smaka av med chili, paprikapulver, soja, salt och svartpeppar.
Tillsätt tomaterna och låt koka tills röran tjocknar till. Ju längre man låter det koka desto fylligare smak får man.
Tillsätt bönorna och värm upp ordentligt.
Smaka av med kryddor om det behövs.


Serveras hett direkt från spisen tillsammans med ris eller bröd samt sallad.



Jag gjorde en omgång chili con carne för att portionera och frysa ner för att kunna ta med mig som lunch till jobb. Perfekt att värma! Jag äter mitt med ris. Ett annat tips är att svänga inom en butik eller något och köpa en nybakt baguette (storlek mindre) för att doppa och skopa upp röran med.

Inga kommentarer: