måndag 14 juli 2008

Thaigryta med kyckling, ananas och röd curry


Var hälsade gott folk. Detta är Cicci som gör entré. Asienälskare som jag äro tyckte jag att det kunde passa med en liten thaigryta som inledande recept. Lättlagad som få med ett mycket smakfullt resultat. Var goda!

Till 4 hungrande människor:

Ingredienser:

1 vitlöksklyfta
500 g kycklingfilé
1/2 purjolök
1 msk rapsolja
2-3 tsk röd curry
1/2 burk konserverad ananas i bitar á 560 g
400 ml kokosmjölk
1 dl ananasspad
3 limeblad (kan uteslutas)
1 hönsbuljongtärning
150 g sugarsnaps
2 msk hackad färsk mynta (kan också uteslutas om det inte ligger dragandes hemma)

Hur du går till väga:

1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken.

2. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja (ha nu inte alldeles för hög värme i pannan så att allt bränns fast och fräser ilsket), tillsätt vitlök och röd curry och låt detta fräsa en halv minut. Låt ananasen rinna av (spara dock ananasspaden som också skall röras ner i grytan)! Tillsätt ananas, ananasspad, kokosmjölk (som kan behöva röras om innan tillsättning), limeblad samt hönsbuljong. Låt det koka på halvsvag värme i 7-8 minuter. Tillsätt purjolöken och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter. Strö till sist över den (frivilliga) myntan.

3. Klart för servering med ris och kanske lite sallad? Valfritt!

Sådärja, då känns det nästan som man var tillbaka på en Thailändsk ö på en restaurang med stolar av bamburör, sittandes med en thaigryta i knät och en solnedgång att titta på. Lätt var det också. Ät väl!










Inga kommentarer: