måndag 14 juli 2008

Sega muffins med marschmallowtäcke

När jag gör muffins använder jag alltid en muffinsplåt, det gör att muffinsen växer på höjden och ser sådär härligt bageribakade ut. Detta gäller dock inte dessa muffins, de ska påminna lite om en klassisk kladdkaka och är därmed mer kompakta än luftiga.
För att sedan göra disken lättare och resultatet piffigare stoppar jag alltid i muffinsformar i plåten!

Ca 10 stora formar

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
En näve grovhackade valnötter (kan uteslutas)
Marschmallows

Tid: ca 30 minuter

Smält smöret och blanda med övriga ingredienser minus marshmallowsen.
Fördela i 10 stora muffinsformar och grädda längst ner i ugnen på 200°C ca 15 min.
Lägg en hög marshmallows på varje muffin och ställ in i ugnen högst upp i någon minut tills marshmallowsen sväller och får lite färg.
Låt svalna något - marschmallowsen är tungskållande varma när man tar ut dem!


/Sussie

Inga kommentarer: