fredagen den 11:e juli 2008

Hallonpaj med kokostäcke

Efterrättspajer är något av det bästa jag vet. Det är gott, det går snabbt, och det kan varieras på minst hundra olika sätt. Här är ett fint recept, som ursprungligen kommer från en förpackning frysta hallon. Ibland hittar man intressanta recept på förpackningar, missa inte det.


Till 6-8 personer

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör el. margarin
1 ägg

Fyllning:

50 g smör el. margarin
1 dl socker
200 g riven kokos
1 ägg
1-2 msk färskriven ingefära
250 g djupfrysta hallon

1. Hacka samman mjöl, socker och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 min.
3. Smält matfettet till fyllningen i en kastrull, eller i en skål i mikron på full effekt (max 800W), ca 30 s. Tillsätt socker, kokos, ägg och ingefära.
4. Fördela de frysta hallonen i pajskalet och bred kokossmeten över. Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader, ca 12 min.


Servera pajen lätt avsvalnad med vaniljglass eller grädde.

Pajen är så god! Hallonen smakar riktigt mycket, trots att de har varit frusna. De håller sin form fint eftersom man inte tinar dem innan användning. Och det är gott med kokos på. Jättegott.

/Hanna

1 kommentar:

Maria sa...

Riktigt gott blev det. Tack för att du skrivit in receptet på internet så jag slapp leta efter hallon-förpackningen i soporna.