tisdag 19 augusti 2008

Italiensk kycklingpasta

Detta är en härlig sommarrätt, lätt att göra och mycket god. Det går fint att göra sina egna varianter på receptet, som ursprungligen kommer från Arlaköket, till exempel att byta ut bladspenaten mot något annat man har hemma, i detta fall zucchini.
Italiensk kycklingpasta
4 portioner
ca 300 g pasta, t.ex. tagiatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl Kelda mellangrädde (eller annan ca 27%:ig mellangrädde)
Gör så här:
Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter.
Servera såsen med pastan.

Jag gillar särskilt att de soltorkade tomaterna ger såsen en fin smak, och kommer definitivt göra om den här rätten. Särskilt skönt är att alla momenten är i fas med varandra, alltså att man först hackar allt och sedan blandar allt.
/Hanna

Inga kommentarer: